Danseglede for godt læringsmiljø

Elevene i 2. klasse studiespesialisering ved Randaberg videregående skole fikk i dag en dag med dans i stedet for teoretiske fag. Foto: Kirsti K. Sømme

En dag med dans på programmet gav et kjærkomment avbrekk fra teoretisk undervisning for elevene i 2. klasse studiespesialisering ved Randaberg videregående skole.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 19.12.2017 kl 12:41

- Jeg synes det er gøy. Du kan trygt si det er mye teori til vanlig. Vi har to skoletimer gym i uka, ellers er alt teoretiske fag, kunne Even Angelo Aarek fortelle.

Han var en av de omlag 100 elevene som sammen med kontaktlærerne sine tilbrakte skoledagen i dag med å lære seg nye dansetrinn i gymsalen. To dyktige instruktører var hentet inn fra Steps Dansestudio og Vågen videregående skole, og alle elevene var med.

- Miljø er et nytt satsingsområde i videregående skole. Vi har et godt miljø på skolen, men ønsket å gjøre noe spesielt ut av det på 2. studiespesialisering. Andre året deles elevene etter programfag, klassene splittes og skolehverdagen består mye av teori. Dette er del av et større tiltak for å få et godt læringsmiljø, fortalte kontaktlærer Linda Imsland.

Elevene i andre klasse studiespesialiserende ved Randaberg videregående hadde torsdag 15. desember dans på timeplanen.

Alle lærerne og elevene fikk hver sin t-skjorte med en ordsky bestående av ord som elevene hadde bidratt med for å beskrive et godt skolemiljø. Glede var ett av ordene som hadde fått stor plass.

- Et godt læringsmiljø innebærer også glede. Elevene var litt skeptiske i starten, men etter kort tid var de i gang med å lære seg dansen, sa Imsland som sammen med Kristin Gilje Johannessen fikk med seg de andre kontaktlærerne på danseprosjektet.

I pausen ble det disket opp med mat og forfriskninger til de spreke elevene. Foto: Linda Imsland/Randaberg vgs

Elevene gjorde en solid innsats og klarte å lære seg helt nye danseferdigheter i løpet av få timer. Lærerne, derimot, var imponerte tilskuere til det hele.

- Egentlig burde vi vært med å danse, vi også. Vi har lovet hverandre at vi skal bli med neste år, konkluderte de.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...