Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Inne i dette området på Brimse anbefaler kommuneadministrasjonen i Rennesøy som beste og tryggeste sted for småbåthavn på øya uten fastlandsforbindelse. Politikerne er enig i dette. Foto: Sigbjørn Berentsen (arkiv).

Brimse kan endelig få ei bedre småbåthavn

Flertallet i Rennesøy kommunestyre sa sist uke ja til å legge til rette for utbygging av flere hytter på Brimse. Plassering av småbåthavn på øya synes de iallfall å være enige om.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 26.06.2018 kl 04:32

Kommuneadministrasjonen i Rennesøy mener beste stedet for en god småbåthavn på Brimse er ved dagens offentlige kai. Over tid er det kommet fram at dagens båthavn like nord for kaien er utsatt for vind og bølger fra nordvest, og derfor anbefales areal for småbåthavn flyttet.

Kommunestyret var enig med administrasjonen om dette valget torsdag 21. juni da de folkevalgte behandlet kommuneplanen 2018 - 2030 første gang.

Lokalpolitikere vil bygge mer

Flertallet av politikere (Høyre, Krf og Frp) vil imidlertid legge for at det kan bygges flere hytter. Mot kommuneadministrasjonens anbefaling la de inn et areal, spilt inn av grunneier Johnny Olav Nielsen via Asplan Viak, om å forlenge et eksisterende hyttefelt på den lille øya.

Cirka 80 meter opp fra sjøen omtrent i dette området er det at en grunneier på øya ønsker å få regulert inn et nytt hyttefelt, og som nå blir støttet av Høyre, Krf og Frp. Foto: Sigbjørn Berentsen (arkiv).

Grunneieren ser for seg en utbygging av 8 - 12 hytter, og det blir påpekt at de trekkes cirka 80 meter opp fra sjøen.

Så kan det nevnes at det i fjor sommer oppsto et engasjement mot ytterligere hyttebygging på Brimse, der langt over 100 personer skrev under på et opprop mot hyttebygging. Eksempelvis signerte også stavangerordfører Christine Sagen Helgø på denne lista.

I brevet heter det blant annet: «Øyen er for liten til dette, og det vil gå på bekostning av det unike kulturlandskapet som finnes her dersom det bygges mer. Bevar dette for fremtidige generasjoner. Det finnes få plasser som dette igjen».

Småbåthavn

Kommunestyret er enig med administrasjonen om at det er en gid idé å bygge småbåthavn ved Kovaholmen, like ved den offentlige kaien på Brimse.

Her på nordvestsiden av Brimse har en forsøkt å realisere småbåthavn i flere år uten særlig hell. Foto: Sigbjørn Berentsen (arkiv).

I konsekvensutredningen opplyser administrasjonen at dette vil gjøre båthavna bedre for fastboende, hytteeiere og besøkende. En tryggere havn vil også gjøre øya, som kilde til fysisk aktivitet, friluftsopplevelser og rekreasjon mer tilgjengelig for flere besøkende, som samsvarer godt med samfunnsdelen i kommuneplanen.

Hvis dette arealet blir endelig for en ny småbåthavn på Brimse, påpeker administrasjonen at naturmangfold, registrering av kulturminner og bølgepåvirkvning og strømningsforhold i sjøen må vurderes når detaljplan for havna skal lages.

Høring

Kommuneplanen 2018 - 2030 med endringene på Brimse vil bli sendt ut til offentlig høring, og da kan de som vil uttale seg.

Siste med #Kommuneplan RennesøyVis flere

Folkemøte i Østhusvik om utvidelse av datalagring

Datasenter og mulighetene

Folkemøte.

– Habilitetsspørsmål  er ikke noe nytt i Rennesøy

«Ugild eller ikkje»?

Rennesøy kommunestyre 21. juni.

Det stilles spørsmål ved Elin Schanche sin habilitet

Har ikke hele Høyre i ryggen

Interpellasjon til kommunestyret.

Siste med #Nye StavangerVis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...