Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

– Boligmarkedet utvikler seg i riktig retning

Eiendomsmegler: Margareth Jensen i Eiendomsmegler1 mener boligmarkedet begynner å normalisere seg. Foto: Jan Henrik Heggebø

Eiendomsmegler Margareth Jensen i Randaberg sier prisnedgangen i november var som forventet. Nå ser hun et godt marked for både kjøper og selger i tiden framover.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Det er nesten alltid prisnedgang i november. Normalt sett er dette en måned med færre boligsalg, men trenden fra de foregående månedene ser ut til å holde seg. Det virker som om boligmarkedet utvikler seg sakte, men sikkert i riktig retning, sier Margareth Jensen til Bygdebladet.

Ferske tall fra Eiendom Norge viser at boligprisene i Randaberg og ellers i regionen sank med 1,1 prosent i november. Samtidig økte antallet solgte boliger med hele 15 prosent sammenlignet med november i fjor. Forrige måned var det også 24,7 prosent flere boliger til salgs enn i november 2017.

Dette er gledelige tall både for kjøper og selger, mener Jensen.

- Omsetningsveksten sammenlignet med tallene fra 2017 er gode nyheter for alle som skal selge bolig. Samtidig ser vi en trend hvor det gode tilbudet i markedet fortsetter. 24,7 prosent sammenlignet med 2017 er litt under gjennomsnittet fra året (27 prosent), men dette betyr at det er mange valgmuligheter for de som ønsker å kjøpe bolig, sier eiendomsmegleren.

- En kan gjøre gode kjøp på leiligheter

Tallene fra november gir en relativt flat utvikling i boligprisene de siste tolv månedene, med en oppgang på 0,3 prosent.

Selv om det er mer fart på markedet nå, ser Jensen at det fremdeles er mange eiendommer som selges under prisantydning.

- Spesielt når det gjelder leiligheter kan en gjøre gode kjøp, hvor tilbudet er bredt og variert både av brukt og prosjekterte leiligheter, forteller hun.

Markedet normaliseres

Jensen mener at boligmarkedet i dag befinner seg på den høye enden av tilbudsskalaen, men understreker at det likevel er færre boliger på markedet nå enn for tre år siden.

- Det har vært en dempet periode, men vi ser nå at omsetningsvekst bidrar til at markedet begynner å normalisere seg, sier eiendomsmegleren.

Tror på prisvekst

Videre tror hun boligprisene kommer til å krype oppover i Randaberg og i fylket generelt.

- Flere jobber vil få prisene til å stige. Arbeidsledighetsstatistikken fra NAV viser at det er 2,4 prosent arbeidsledighet i Rogaland i november, og ifølge Statistisk sentralbyrå sin arbeidskraftundersøkelse er det skapt 14.000 nye arbeidsplasser i Rogaland fra starten av 2017 fram til tredje kvartal i år. Dette er drivkrefter som gjør at sjeføkonom Kyrre M. Knudsen venter at bedringen i boligmarkedet fortsetter i 2019, og at prisene etter hvert vil tikke litt oppover, sier Jensen.

For øyeblikket er den gjennomsnittlige salgstiden i Randaberg på 91 dager. Her koster gjennomsnittsboligen nå 3.9 millioner kroner.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...