Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Alle tiders sidevender av en thriller

Foto: Simen Ingemundsen Foto: Simen Ingemundsen

Ekstremt spennende thriller, med et enormt tempo, krydret med humor

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

En thriller jeg nylig fullførte var "Passasjeren" av Lisa Lutz, og det angrer jeg ikke et sekund på. Dette er 316 sider med ustoppelig, uhyggelig og reinspikka spenning. Historien er intens, rå, heftig og vill, og sist men ikke minst uforglemmelig. Når den først er ferdiglest, kommer du til å ønske at den var flere titalls sider lengre. Du kommer også til å angre på at du leste den så fort, for det gjorde nemlig jeg. Dette på grunn av at det er en så enormt god historie. Her får du servert absolutt alt du kan ønske deg som leser, krydret med litt oppkvikkende og elegant humor. Det er vanskelig å ikke la seg begeistre for Lisa Lutz måte å skrive på. Forfatteren har gjort en imponerende god jobb, for dette er en fortelling som er fengende allerede fra første side. Med et forfatterskap på 10 bøker, er dette forhåpentligvis ikke nordmenns siste møte med denne dyktige amerikanske forfatterinnen.

"Passasjeren" er først og fremst en lettlest, oppsiktsvekkende og altoppslukende thriller. Jeg lot meg begeistre av Lisa Lutz karakterskildringer og miljøbeskrivelser allerede fra første kapittel. Historien er både troverdig og forbilledlig, det er nærmest slik at leserne føler tilstedeværelse i historien.

Med "Passasjeren" har Lisa Lutz skrevet seg inn blant mine utenlandske favoritt forfattere. Historien forfatteren serverer er velskreven og medrivende. Den er såpass fengslende, at jeg slet med å legge den fra meg. Siden forfatteren har flere utgivelser bak seg på originalspråket, så håper jeg at samtlige kommer lynraskt på norsk. For er det noe Lisa Lutz kan, så er det å sy sammen humor og spenninger i en fengende historie. Jeg ser virkelig fram til framtidige thrillere fra denne forfatteren.

Når Tanya Dubois finner sin mann død i bunnen av trappen, velger hun å ikke ringe politiet. I stedet tar hun seg en real whisky, svinger bortom elskeren sin for en siste hyrdestund og begir seg på flukt. I Nebraska tar pengene slutt. Tanya ringer Mr. Oliver og krever at han sender penger og nye identitetspapirer. Han gjør det til slutt, men er så truende at Tanya frykter for livet. Tanya farger håret, forandrer frisyre, bytter bil – alt for ikke å bli oppdaget.

I Austin slår hun seg sammen med Blue, en kvinne med en enda mer diffus fortid. Blue tilbyr seg å hjelpe henne, men det er en hjelp som får uante konsekvenser. For å overleve blir Tanya tvunget til å gå lenger enn hun noensinne kunne forestille seg. Hun drives fra by til by, fra identitet til identitet, men kan aldri slappe av, eller slå seg til ro. Tanya jages av en beksvart hemmelighet ... men kan hun rømme fra fortiden sin?

"Passasjeren" av Lisa Lutz, er en helt spesiell historie, en unik fortelling som troner øverst blant mine thrillerfavoritter. Forfatteren skriver engasjerende og sjarmerende om ekteskap, død og flykt. Lisa Lutz serverer leserne elleville øyeblikket, som gjør dette til en litterær godbit, du sjelden kommer til å glemme. "Passasjeren" er uten tvil en bok du bør lese i år, om du ikke gjør det, da vil du angre i lang tid. Den er lett og lese, på grunn av sitt alvorlig indre og underholdende ytre. Den er så ekstremt bra skrevet og et plott bare genier kan sy sammen. Jeg er virkelig betatt av Lisa Lutz litterære karakterer, litterære univers, miljøskildringene og hennes helt spesielle måte å skrive på. Jeg tar av meg hatten og gir full pott på terningen, for er det noe denne thrilleren fortjener, så er det mye ros, og da mener jeg et hav av lovord.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...