Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Blodig alvor i landsbyen

Lokal krim: Festivalsjef Simen Ingemundsen (t.v.) og festivalforfatter Egil Foss Iversen er veldig glade i lokale krimbøker, og det kan de boltre seg i på krimfestivalen. Foto: Ingvild Olaussen

På onsdag går Rogalands eneste krimfestival, «Blodig alvor», av stabelen i Randaberg.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Krimfestivalen har et fullspekket program med både lokale og nasjonale forfattere fra 25. til 28. april over hele Randaberg.

Festivalsjef og initiativtaker til festivalen, Simen Ingemundsen, gleder seg til å starte «Blodig alvor», som er den eneste rene krimfestivalen i Rogaland.

– Jeg har hatt denne ideen lenge og jobbet med den i tre år, så det blir veldig spennende å komme i gang, smiler festivalsjefen, som til daglig er student og driver bokbloggen Boktimmy.

For Ingemundsen har det vært viktig å få et par store navn til festivalen, men like viktig er det med lokale krimforfattere, som festivalforfatter Egil Foss Iversen.

– Det Simen har fått til er veldig spennende. Den nærmeste krimfestivalen vi har er i Oslo, og der har de en tendens til kun å invitere de mest anerkjente forfatterne. Men det finnes også mange gode og lokale forfattere, sier Foss Iversen.

Lokal krim

Festivalen starter på onsdag kveld neste uke på Randaberg folkebibliotek med en blodig aften i bibliotekkjelleren. Her vil festivalforfatter Foss Iversen sparke i gang krimfestivalen og kveldens arrangement med en prolog. Deretter blir det to bokbad, ett med Foss Iversen og ett med lokal forfatter Stig Ellingsen. Førstnevnte skal prate om sin bok «Janus» fra 2017, om tidligere major Cato Iversen som har nådd et bunnpunkt i livet. Ellingsen skal prate om boka «Elena», som er hans fjerde krimbok.

Vampyrer og quiz

På torsdag forflytter festivalen seg til Landsbypubben i Randaberg sentrum, hvor det er duket for en kveld med krim, quiz og vampyrer. Her blir det bokbad med Jack Rostøl fra Sandnes, som er kjent for flere historiske, lokale og humoristiske utgivelser, ofte lagt til andre verdenskrig. Nylig ga han ut den historiske spørsmålsboken «Quisling og andre quiz-ting». I tillegg kommer Gry Kristin Karlson for å snakke om sin debutroman «En liter blod», som er inspirert av de populære bøkene i «The Vampire Diaries»-serien.

Etter bokbadene vil det bli en krimquiz med premiering. Ingemundsen forteller at de første 50 som møter opp på pubben får bok gratis.

Bokbad

Fredagens arrangement finner sted på Små øyeblikk med de lokale forfatterne Lars Helle, Ivar Aase og Geir Molland, som alle er aktuelle med hver sine kriminalromaner.

Helle er kjent for å skrive spennende romaner lagt til stavangerområdet, og har nylig gitt ut «Ingenting å skamme seg over» med Gunnar Holt i hovedrollen. Molland skal prate om sin siste bok, «Ondskapens sæd», som er en historisk, intens og brutal krimroman. Jærbuen Aase avslutter kveldens bokbad med å prate om sin debutroman «Jernspøkelset», en krimroman hvor en bonde blir funnet drept på Jæren.

Festivalsjefen forteller at det også vil være loddtrekning og flotte premier på slutten av kvelden.

Avsluttes på Varen

«Blodig alvor» avsluttes på lørdag med bokprat i «Senkveld»-stil på Varen. Her møter vi igjen festivalforfatter Foss Iversen, som skal ta publikummet med inn i sitt litterære univers. Deretter kommer krimforfatter Jørgen Jæger, som i fjor ga ut «Guden». Dette er hans tiende kriminalroman med lensmann Ole Vik i hovedrollen.

Ingemundsen lover også at det vil komme en overraskelse i løpet av kvelden.

– Det jeg kan si er at det blir en magisk kveld, smiler har lurt.

På scenen under Vårmarken lørdag neste uke vil festivalen dele ut sin egen lokale krimpris, kalt Sølvkniven. Det er bøkene «Guden», «Ingenting å skamme seg over» og «Janus», skrevet av henholdsvis Jæger, Helle og Foss Iversen, som konkurrerer om prisen. Juryen består av festivalsjef Ingemundsen, kultursjef Anders Jaarvik, tidligere biblioteksjef og ordfører Kari Austenå og ivrig lesehest og student Camilla Bjelland.

Festivalsjefen håper festivalen og Sølvkniven blir en tradisjon i bygda, men legger til at det er avhengig av hvor mange som møter opp.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...