Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

- Bli med som lyttevenn

Vinn-vinn-venn: Daglig leder i Randaberg Frivilligsentral, Anne Gro Hamre, assisterende rektor ved Harestad skole, Kirsten Elin Bergsvik, og lyttevennene Halldis Jaatun og Sissel Nedrehagen forteller at både elever og lyttevenner har stort utbytte av ordningen. Foto: Andreas Ramsay Thorsen

Frivilligsentralens prosjekt, Lyttevenn, har gitt gode erfaringer for elever og ansatte ved Harestad skole. Nå håper de å få med seg flere frivillige.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

I fjor høst startet Randaberg frivilligsentral opp prosjektet Lyttevenn i samarbeid med Harestad skole, og Sissel Nedrehagen og Halldis Jaatun - to frivillige som da ble kommunens første lyttevenner. Nå håper man å rekruttere flere lyttevenner og utvide ordningen neste skoleår.

Lesestund for læring

Konseptet, som først ble igangsatt i Vest-Agder i 2010, går ut på at barn i alderen 7 til 9 år får en lesestund alene med eldre mennesker, eller andre som har god tid, i samarbeid med skolens pedagogiske personale. Siden starten har konseptet bredd om seg rundt i landet, og flere skoler i Stavanger-regionen har gitt strålende tilbakemeldinger de siste årene.

Gjensidig glede

Blant pensjonister er det mange som har et par ledige timer på formiddagen, og de to damene som har lyttet til tredjeklassinger på Harestad i år, håper at flere vil være med som lyttevenn én gang i uken.

- Når man blir pensjonist kan man fort lure på hva man skal finne på, sier Sissel Nedrehagen, som allerede var aktiv som frivillig da hun hørte om ideen.

Hun merket fort at barna satte pris på møtene, hvor man leser, prater og gjerne sammen prøver å finne ut av hva nye ord og begreper betyr.

- Ikke alle barn har besteforeldre, påpeker daglig leder i frivilligsentralen, Anne Gro Hamre, som mener at å kunne møte eldre i en slik sammenheng er verdifullt for barna.

Assisterende rektor ved Harestad skole, Kirsten Elin Bergsvik, er enig og ønsker seg flere frivillige:

- Dette gir gjensidig glede og nytte. Alle på tredje trinn har fått mulighet til å møte en lyttevenn, og de har de likt.

Hun mener at alle som har tid til overs og er blad i mennesker og barn, kan være lyttevenn

Vil tilby ved alle skolene

Neste skoleår håper man å kunne tilby lyttevenner ved alle skolene i Randaberg.

- Man kan velge, alt etter hvilken skole man bor nærest eller har et forhold til, sier Halldis Jaatun.

- Og det er ikke slik at man må komme hver uke, så man kan fortsatt reise på ferie - det er jo frivillig, skyter Sissel Nedrehagen inn.

- Men det er så kjekt at jeg sliter med å reise fra det, ler Jaatun.

Lyttevennene får tid til å lese med tre-fire elever hver gang, og sier at de smiler hele veien hjem fra møtene. Når flere blir med, kan de tenke seg å ha et kvarters sosialt møte med de andre frivillige før lesestunden. Og de ser gode tegn:

- Vi var på lyttevennkonferanse for Rogaland på Viste hotell, og der var det 80 oppmøtte, sier Nedrehagen.

- Både kvinner og menn - dette er for menn også, understreker Jaatun, og ønsker frivillige «bestefedre» hjertelig velkommen til å være med.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...