Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Bli bedre kjemt med deg selv

Torsdag 23. mai kan du bli kjent med Enneagrammet i Utstien Pilegrimsgard.

Et grunnkurs i egenutvikling for deg som privatperson, ektefelle eller venn, medarbeider eller leder, kan det være noe? Utstein Pilegrimsgard har tilbud om dette en kveldsstund torsdag 23. mai.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

I Utstein Pilegrimsgard den aktuelle kvelden vil du bil kjent med Enneagrammet, som har røtter tilbake flere tusen år. Det viser forskjellige atferdsmønster og gir hjelp til å få innsikt i våre ubevisstemotivasjoner. Enneagrammet hjelper deg til å bruke hele ditt potensial.

Nina Sjøvoll kommer til pilegrimsgarden for å holde grunnkurs i Ennegrammet. Hun har lang erfaring som leder, deriblant i Avinor, Helse Nord og som direktør ved Skjelfoss psykiatriske senter. Sjøvoll har Hovedfag i helsefag ved Universitetet i Oslo, er utdannet psykiatrisk sykepleier og karriereveileder fra NTNU.

23. mai vil hun snakke om Ennagrammet som verktøy for egenutvikling for deg som privatperson, ektefelle/venn, medarbeider eller leder. Her er punktene du vil få mer innsikt i på grunnkurset 23. mai.

Nina Sjøvold er kursleder i pilegrimsgarden 23. mai.

Verdien for deg som enkeltmenneske:
• En nøkkel til å forstå egne styrker og utviklingsområder.
• Bli mer bevisst på deg selv og hvordan du virker på andre mennesker.
• Større forståelse, raushet og toleranse for andre.
• Økt trygghet i møte med andre.
• Redusert stress og uro i nye situasjoner.
• Kort og godt, en bedre utgave av deg selv.
 
Verdien for deg som kollega og leder:
• Mer effektive team.
• Mer fokus på oppgaven, mindre på personer.
• Mindre friksjon og støy i arbeidsprosesser.
• Mer humor rundt forskjellene.
• Utvikling av personer og grupper, og god utnyttelse av enkeltmenneskers ressurser.
• Bedre samarbeid mellom kollegaer.
• Mer effektive beslutningsprosesser.

Faka

Enneagrammet (eller enneagon) er en nipunkt diametrisk modell som er brukt til å indikere den dynamiske måten aspekter av ting og prosesser er forbundet og i endring.

Symbolets opphav regnes å være G. I. Gurdeff, som brukte symbolet på en mer kompleks måte enn til personlighetstype-klassifikasjonen som symbolet ofte forbindes med.

Disse dater er Enneagream-figuren mest kjent for sitt bruk i å indikere en dynamisk modell av ni distinkte og sammenkoblede psykologiske typer (vanligvis kalt personlighetstyper). Disse typene kan bli forstått som ubevisst utvikling fra ni spesielle arketyper i menneskepsyken.

Som en typologisk modell er den ofte navngitt «Enneagram av personlighet» (Enneagram of personality), men det er vanlig å kalle modellen Enneagrammet.
Det er teoretisk skille mellom Personlighet og karakter.

Dagens måter å forstå og beskrive Enneagrammet har utviklet seg fra forskjellige tradisjoner av spirituell visdom til moderne psykologisk innikt. Fortsatt er det mange som forstår enneagrammet prinsipielt på en spirituell eller mystiske måte, andre mennesker forstår enneagrammet i psykologiske termer.

Kilde: wikipedia

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...