Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Biskop Ivar Braut går av

Ivar Braut har valgt å gå av som biskop i Stavanger bispedømme. Han vil i stedet gå over i prestetjeneste. Foto: Arkiv

Helseproblemer det siste året er årsaken til at biskopen i Stavanger bispedømme, Ivar Braut, har besluttet å gå av.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Ivar Braut ble vigslet til biskop 19. mars 2017, men ble etter et halvt år sykmeldt. Han vil senere i høst gå over i vanlig prestetjeneste.

- Jeg ville gjerne ha fortsatt som biskop i Stavanger bispedømme. Jeg ble tatt så godt imot og mange har fulgt meg tett gjennom en svært spesiell tid. Stavanger er et bispedømme med mye hjertevarme og mange som ber. Jeg har møtt mange svært engasjerte frivillige og lønnede medarbeidere. Møter med politikere og andre ledere i Rogaland har også vært inspirerende, sier Ivar Braut i en pressemelding.

Han har i lang tid slitt med en alvorlig øyesykdom og måtte etter langvarig behandling fjerne det ene øyet.

I pressemeldingen sier Braut at bispetjenesten er svært arbeidskrevende, og at han derfor ønsker å gå tilbake til vanlig prestetjeneste. Han regner med å være i gang i prestetjeneste i Bjørgvin bispedømme, der han bor, i oktober.

Onsdag 3. oktober skal det holdes avskjedsgudstjeneste for Ivar Braut i Stavanger domkirke.

- Det er trist, men forståelig, at biskop Ivar nå velger å avslutte bispetjenesten. Han har mange gode kvaliteter som vi skulle ønske at han kunne bruke videre i tjeneste i vårt bispedømme. At han ønsker å fortsette sin prestetjeneste sier mye om fortsatt pågangsmot hos en mann som har hatt to veldig annerledes år, sier stiftsdirektør Jorunn Kraft Vistnes i Stavanger bispedømme.

Før Ivar Braut ble tilsatt som biskop var han sokneprest i Birkeland menighet i Fana prosti i Bjørgvin bispedømme. Han har tidligere blant annet vært prest i Søndre Skøyen i Oslo, kapellan i Fossum på Stovner i Oslo, lærer i teologiske fag på Bibelskolen i Grimstad for Indremisjonsselskapet, kapellan i Ilen menighet i Trondheim, sokneprest på Stord og prost i Sunnhordland. Braut har vært medlem av Bjørgvin bispedømmeråd og av Kirkerådet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...