Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Bidrar til lokalsamfunnet

God stemning: De ansatte på Coop Mega Randaberg smilte stort på jobb på tirsdag etter å ha blitt kåret til årets butikk dagen før. Foto: Ingvild Olaussen

Coop Mega ble kåret til årets bedrift 2017 på grunn av sin betydning for Randaberg sentrum.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

– Dette er kjekt, selvfølgelig, smiler butikksjef Viktor Afseth.

– Vi visste ingenting om dette, så det er litt kjekt at noen setter pris på det vi gjør, fortsetter han.

Butikken i Randaberg sentrum mottok prisen årets bedrift 2017 på ordførerens nyttårsmottakelse 1. januar. Afseth fikk vite at butikken kom til å vinne prisen før jul, men måtte holde det skjult for sine ansatte helt til prisen ble delt ut på mandag.

– De ansatte visste ingenting, jeg sa at vi var nominert for å få den med på mottakelsen. Men det var ingen som spurte så mye om prisen før jul, siden det var travelt nok i butikken, smiler han.

– En institusjon

Coop Mega vant prisen på grunn av sin betydning for lokalsamfunnet. Butikken har holdt til i samme lokale i Randaberg sentrum siden høsten 1908, men den gang het den Randaberg Forbruksforening.

Juryen bak prisen er varaordfører Gunhild Vårvik Tangeland, rådmann Magne Fjell, daglig leder i Landsbyforeningen Svein Sørnes, og Bent Bergesen, leder av ressursgruppen for Den grønne landsbyen. I sin begrunnelse for å gi Coop Mega tittelen skriver de følgende:

– Helt siden oppstarten har denne butikken hatt en viktig samfunnsfunksjon, samtidig som den har vært et «lokomotiv» for den videre utviklingen av Randaberg sentrum. Åpningen i 1908 kan vi trygt si har vært en av de viktigste begivenhetene i Randaberg sin historie.

På slutten av 1930-tallet skiftet butikken navn fra Randaberg Forbruksforening til Randaberg Handelslag. Dette navnet hadde de frem til 1. januar i 1991, da Randaberg Handelslag fusjonerte inn i Høyland & Jæren Forbruksforening. Siden den tid har butikknavnet vært Coop Mega. Selv om dagligvarebutikken har endret navn og eiere gjennom årene har en ting alltid vært konstant - nemlig lokalet.

– Vi har vært en institusjon i dette bygget i alle år. Det var lite i Randaberg på denne tiden, sier Afseth.

Et inkluderende arbeidsliv

Butikksjefen tror selv at Coop Mega vant prisen fordi de bidrar til lokalsamfunnet, både gjennom sponsing og et inkluderende arbeidsliv.

– Vi har alltid folk på arbeidstrening her. Vi prøver alltid å være på tilbudssiden for å gi folk arbeidstrening, sier han.

Hvor mange personer butikken har på arbeidstrening varierer, alt fra to til tre eller mellom seks og åtte personer hvert år. Men Afseth understreker at de kun har én person på arbeidstrening om gangen.

– Dette gjør vi for å følge opp personen som er hos oss. Vi tar ikke bare imot folk på arbeidstrening for å få gratis arbeidskraft, men ønsker å følge dem opp og gi skikkelig opplæring, forklarer han.

I sin begrunnelse skrev juryen at de tildeler prisen til Coop Mega fordi butikken støtter opp om både lag- og foreningsarbeid og andre gode formål i bygda. Butikken stiller nemlig ofte opp for lokalsamfunnet, og har blant annet en sponsoravtale med RIL.

– Vi får ukentlig spørsmål om vi vil sponse med noe, enten det er fuktkurv, kake, eller noen som ønsker å selge noe i lokalet. Det er noe hele veien, spesielt før jul. Normalt sett så sier vi vel egentlig aldri nei til noe slik, forteller Afseth.

Frihet i arbeidet

Juryen skriver også at butikken skårer høyt på kundetilfredshet. Afseth tror dette er på grunn av en fin og ryddig butikk med stort utvalg, men også fornøyde ansatte og et godt arbeidsmiljø, som skyldes måten de jobber på.

– Hos oss er det ikke et hierarki. Alle betyr like mye. De har frihet i arbeidet, og det betyr veldig mye. Da blir det kjekt å gå på jobb, forteller han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...