Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Behov for hjelp?

Småjobbsentral: Fritidskonsulent i Randaberg kommune, Truls Clausen Waage, oppfordrer folk til å melde inn oppdrag de ønsker utført, og ungdom til å melde sin interesse på småjobbsentralen. Foto: Kathrine Knutsen Foto: Kathrine Knutsen

I uke 26 - 28 vil det være småjobbsentral i Randaberg. Nå kan du melde inn om du har oppdrag.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Vi har allerede fått inn ett oppdrag, og det er bare å melde inn flere, sier fritidskonsulent i Randaberg kommune, Truls Clausen Waage.

I uke 26 - 28 vil det nemlig være småjobbsentral i Randaberg. Her kan ungdom mellom 13 og 18 år melde seg til å gjøre ulike småjobber.

- Så langt har 12 ungdommer forhåndspåmeldt seg. Det er ny rekord, sier han entusiastisk.

Dersom du ikke har forhåndspåmeldt deg er det bare å dukke opp i lokalene til U59 hvor småjobbsentralen holder til disse ukene og melde din interesse.

- Vi har oppe hver mandag og torsdag. Når du kommer hit får du et skjema som du fyller ut med litt informasjon om deg selv som: navn, alder, bosted, hvilken type arbeid du kan tenke deg å gjøre og hvilken type arbeid du har gjort før, om du har allergier og slike ting. Dersom du har gressallergi sender vi deg ikke akkurat ut for å klippe plen, ler Clausen Waage.

- Vi prøver å legge til rette så godt det lar seg gjøre.

Han presiserer at de vil gjøre sitt ytterste for at samtlige av ungdommene skal få minst ett oppdrag denne sommeren.

- I fjor var det 42 ungdommer som registrerte seg til småjobber og 98 prosent av disse fikk oppdrag. Et oppdrag kan vare i en time eller i flere dager.

- Det kan være alt fra luking i bed til hekkeklipp, fra vaskehjelp til å olje benker, fra høytrykksspyling til maling. Enkelte av disse jobbene må du imidlertid ha gjort før, for eksempel maling, slik vi vet du har erfaring. Og vi slipper ikke ungdommene opp høyere enn i gardintrapp, presiserer Clausen Waage.

- Så vil jeg gjerne legge til at vi ofte prøver å koble ungdom med folk som trenger hjelp i nabolaget deres. Dermed er det større sjanse for at de kan få flere oppdrag på egen hånd etter at småjobbsentralen er ferdig for sommeren.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...