Befølte foster­datteren i underlivet, på brystene og rumpa

Foto: Illustrasjon / Stuart McGarey

Mann i 30-årene foretok seksuell handling med fosterdatteren da hun var i begynnelsen av tenårene.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 26.02.2019 kl 12:16

(Mange mennesker opplever å bli utsatt for vold i egen familie eller andre, nære relasjoner. Etter et dypdykk i domsprotokollene i Stavanger tingrett, presenterer Bygdebladet her alle dommene fra 2017 og 2018 relatert til vold, trusler og overgrep i nære relasjoner, med tilknytning til Randaberg, Rennesøy, Finnøy og Kvitsøy.)

I 2014 og 2015, ved én eller flere anledninger, befølte tiltalte sin fosterdatter på brystene og/eller rumpa og/eller underlivet. Fornærmede var da i begynnelsen av tenårene.

Familien til tiltalte hadde vært jentas fosterhjem i en periode, og familien var jentas besøkshjem da hendelsene fant sted. Familien ble igjen jentas fosterhjem noen måneder etter de angivelige hendelsene.

Retten bemerket at det i saken forela motstridende forklaringer fra fornærmede og tiltalte om det som angivelig skal ha funnet sted.

Tiltalte erkjente seg ikke skyldig.

Befølte henne under dynen

Ifølge fornærmedes forklaring skal tiltalte ved tre anledninger ha kommet inn på rommet hennes idet hun var i ferd med å sovne. Han skal da ved disse anledningene ha lagt seg ned i sengen ved siden av fornærmede, og begynt å ta på henne under dyna. Selv om hun da ble liggende i ro, og nærmest latet som om hun var i ferd med å sovne, skal han ha befølt henne på det hun beskriver som alle «de private plassene».

I avhøret har hun spesifikt uttalt og bekreftet at han ved disse anledningene skal ha tatt henne på brystene, og dernest i skrittet under trusa, samt på rumpa.

Blant det som var avgjørende for at retten mente at fornærmedes forklaring medga riktighet, var at tiltalte i sine senere facebook-meldinger og chat selv bekreftet mye av det hun har forklart. Retten viste til meldinger han hadde sendt henne i perioden januar til februar 2015. Meldingene skal ha inneholdt klare, seksuelle undertoner, uten at disse i seg selv beviste noe klart om det straffbare forholdet.

Tiltalte innså at disse bevisene var avgjørende for utfallet av dommen, men uttalte at han selv ikke husket å ha sendt disse meldingene.

Mannen i 30-årene ble i juni 2017 dømt til fengsel i seks måneder. Fullbyrding av én måned av straffen skulle utsettes med en prøvetid på to år. Han ble også dømt til å betale oppreisningserstatning til fornærmede med kroner 30.000. Tiltalte ble avslutningsvis dømt til å betale saksomkostninger til det offentlige med kroner 5000.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...