Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Ba om buss på Bø

Buss til Bø: På busstoppene her er det bare skolebussen som kommer. Vegard Bjørheim og kameratene Martin Askvik og Andreas Bø håper på et bedre tilbud. Foto: Andreas Ramsay Thorsen

I forrige møte i i Barn og unges kommunestyre (BUK) ba representantene fra Harestad skole kommunen om å legge frem forslag for Kolumbus om busstilbud til Bø.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

I saksframlegget påpekes det at elevene som bor ute på Bø bor langt utenfor allfarvei, og at dersom de ønsker å være med andre i klassen etter skoletid, eller ønsker å finne på noe annet sted enn på Bø, må de enten bli kjørt av en voksen eller sykle.

Med dårlig vær og sterk vind, smale og uoversiktlige veier, biler som kjører for fort, og unge bak traktorrattet uten førerkort, opplever de seg uttrygge som myke trafikanter.

Rådmannen enig

I sin vurdering bemerket rådmannen at det var «bra og viktig at BUK setter fokus på busstilbudet», og at barn og unge ikke skal føle seg utrygge i trafikken. Rådmannen påpekte dog også at det er Fylkeskommunen i Rogaland som styrer busstilbudet og ruter i regionen, og at det ikke er realistisk å forvente at det settes inn ruter til Bø, antallet beboere tatt i betraktning. Forslaget fra BUK vil allikevel spilles inn til fylkeskommunen, og rådmannen vil også be fylkeskommunen om å se på muligheter som Kolumbus HentMeg, hvor man få buss på bestilling.

Ikke opp til kommunen

Jan Larsen Viste fra 6. trinn på skolen var den som la frem forslaget på møtet. Han bor ikke på Bø selv, men har forståelse for utfordringene for dem som gjør det:

- De som først bor på Bø, bor langt ute. Det er heller ikke fortau eller sykkelsti, og bilene kjører ofte veldig fort der ute.

Ordfører Kristine Enger og kollegene kunne ikke gjøre mye annet enn å henvise til rådmannen, da de konstaterte at det er fylkeskommunen som bestemmer. De støttet allikevel oppfordringen, sammen med representantene fra Goa og Grødem skole.

Håper på nytt konsept

Under behandlingen tok Enger opp alternativet som var nevnt av rådmannen.

- Kjenner dere til HentMeg, spurte hun og siktet til bestillingskonseptet som Kolumbus har i Sauda, og som har vakt interesse i kommuner som Rennesøy.

- Jeg vet ikke hvilke erfaringer de har gjort ennå, men rådmannen skal se på dette. Men det er ikke da sagt at dette blir løsningen i Randaberg, bemerket ordføreren, som avsluttet saken med å takke for oppfordringen, som ble enstemmig vedtatt.

Vegard Bjørheim, som bor på Bø og var den som først fremmet oppfordringen via elevrådet, var ikke på BUK-møtet selv, men da han fikk høre hva som ble sagt om HentMeg, stilte han seg positiv:

- Ja, det kunne nok gått, det, smilte han håpefult.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...