Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Åttitallskavalkade på Grødem skole

Før helgen var det nok en gang duket for kavalkade på Grødem skole, med sang, dans og sketsjer basert på åttitallet.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Med temaet «80-tallet» underholdt 10. klasse foreldre og venner med dans og sang på torsdagskvelden, og på fredag morgen fikk 5. til 9. klasse også se hva de eldste elevene har brukt hvert ledig øyeblikk de siste ukene til å øve på.

Tradisjon i over 20 år

- Det har vært en tradisjon helt siden det nasjonale læreplanverket som kom i 1997. Selv om det ikke lenger er en del av noen læreplan, er det noe elevene ser veldig frem til, så vi har valgt å beholde det, bemerker lærer Torfinn Goa før showstart.

Det er ingen selvfølge at de skulle ha holdt det gående så lenge, da kavalkaden er et ganske ressurskrevende arrangement i en allerede travel skolehverdag, men så lenge elevene engasjerte, så er det verdt det, synes læreren. Og engasjementet var merkbart allerede før teppet falt.

Rød tråd med rød bil

Med et par i rød bil som rød tråd var man innom det meste av det beste fra tiåret. Med motorstopp i en åttitallsdimensjon, og parkrangel, bandt de sang- og dansenumre til hits av ABBA, Michael Jackson og andre tungvektere sammen med sketsjer og morsomme påfunn som «Miss Universe»-kåring med utypiske deltakere og Ghostbusters på ville veier. Etter hvert i hitparaden førte sangene dem sammen igjen, før det hele ble avsluttet med en Queen-medley og dans med hele klassen på scenen.

Mye arbeid bak

Ingrid Håland og Kristoffer Hauge var paret som kjørte seg vill i årtiene, og de hadde en sentral rolle også bak kulissene.

- Vi jobbet en del med koordinering. Passet på at folk var i rute med bidragene på programmet og så videre, forklarer Hauge.

Det ligger mye arbeid bak kavalkaden og de siste 3-4 ukene har det gått hett for seg.

- Vi bestemte oss for tema i desember, og i januar gikk vi i gang med å finne på innslagene og øve dem inn. Vi har måttet være veldig effektive, og vi har brukt en del fritid på dette, sier Håland.

Men motivasjonen har vært på topp. Flere av elevene, deriblant Kristoffer, har søkt på dramalinje på videregående.

- Det er en ganske artistisk og musikalsk klasse, smiler Håland.

På spørsmål om hvordan deres kavalkade måler seg med den de så som publikum i fjor, våger hun seg:

- Ikke for å skryte, men vi klarte å toppe fjoråret!

Hauge og Håland skryter også av teknikerne, Anders og Enis, som kunne tørke svetten etter å ha stått bak spakene for lys og lyd.

- Vi skulle vært en til, men det gikk greit, forteller duoen som har lært seg det tekniske i valgfag.

Populær lærer

Én ting årets kavalkade i alle fall er alene om, er å ha fått den mangeårige læreren Jørn Hansen opp på scenen. Da som «rekvisitt» til slageren «Forelska i lærern».

- Vi lærerne pleier ikke å være involvert i det som foregår på scenen, men da de spurte så måtte jeg jo stille opp, smiler han.

- Vi var også forelska i ham, skyter en voksen dame og forhenværende elev lattermildt inn da hun går forbi.

- Veldig morsom sketsj

Publikumsresponsen hadde høy temperatur hele showet gjennom, og venninnegjengen Caroline, Karina, Sanne og Siril i 5. trinn må diskutere litt før de enes om hva de likte aller best:

- Sketsjen med «Miss Universe», da han ene kom ut på scenen i mankini, var veldig morsom!

Flere bilder fra showet, og en videosnutt, finner du på www.bygdebladet.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...