Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Arbeidsledigheten synker fremdeles

Foto: Arkiv (Illustrasjonsfoto)

Arbeidsledigheten i Rogaland er nå på 3,4 prosent. I august gikk ledigheten mest ned i Stavangerregionen, hvor den likevel fremdeles er den høyeste i fylket.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Arbeidsledigheten i Rogaland er fremdeles på vei nedover, samtidig som tallet med ledige stillinger i august er høy. Dette er en positiv start på høsten, sier fungerende direktør i NAV Rogaland, Anneline Teigen, i en pressemelding.

Følgende tall er ikke sesongjustert, og endringene som kommer fram er sammenlignet med samme periode i fjor.

Ved utgangen av august var 7026 personer arbeidsledige i Rogaland. Sammenlignet med samme tid i fjor er dette 27 prosent færre.

Det var 1410 arbeidssøkere som deltok på arbeidsrettede tiltak forrige måned. Det er en nedgang på 30 prosent sammenlignet med august 2017. Summen av helt arbeidsløse og personer på arbeidsrettede tiltak gir en brutto arbeidsledighet på 8436 personer. Det tilsvarer 3,4 prosent av arbeidsstyrken.

Færre arbeidsledige i alle yrkesgrupper

Arbeidsledigheten var synkende i alle yrkesgruppen i løpet av forrige måned, står det i pressemeldingen. Aller størst var nedgangen innen ingeniør- og ikt-fag, (-632), industriarbeid (-551) og bygg- og anlegg (-491). Det var også står nedgang for de med bakgrunn fra kontorarbeid (-274) og for serviceyrke og annet arbeid (-159).

Videre i pressemeldingen kommer det fram at arbeidsledigheten fremdeles er høyest i Stavangerregionen. Brutto arbeidsledighet i august var størst i Sola (3,9 prosent), Stavanger (3,8 prosent), Sandnes (3,8 prosent) og i Egersund (3,8 prosent). I Haugesund var brutto arbeidsledighet for samme måned på 3,5 prosent.

Tross Stavangerregionens høye arbeidsledighet, er det her nedgangen har vært størst de siste årene, presiserer Teigen.

God tilgang på ledige stillinger

I august var det god tilgang på ledige stillinger i Rogaland. Det var lyst ut 2659 stillinger, hvor ingeniør- og ikt-faget sto for de fleste utlysningene (438). Bygg- og anlegg fulgte opp med 383 utlysninger, mens helse, pleie og omsorg sto for 361 utlyste stillinger.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...