Arbeidsledigheten har gått ned i hele 2017

Arbeidsledigheten i Rogaland har falt gradvis gjennom hele 2017. Direktøren i NAV Rogaland tror ledigheten vil fortsette å falle i 2018. Foto: NAV Rogaland

– Det er gledelig å konstatere at den sesongjusterte arbeidsledigheten har falt gjennom hele 2017 sier direktør Truls Nordahl i NAV Rogaland.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 29.12.2017 kl 12:55

I desember var 3,2 prosent av arbeidsstyrken i Rogaland registrert som helt arbeidsledige. Bruttoarbeidsledigheten, som inkluderer arbeidssøkere på tiltak, var på 4,2 prosent.

– Vi tror at den positive utviklingen på arbeidsmarkedet vil fortsette i 2018, sier Truls Nordahl i en pressemelding. Det siste året viser flere undersøkelser at det er mer optimisme i næringslivet i Rogaland, og tallet med varsler om driftsinnskrenkelser i 2017 er på samme nivå som før oljenedturen startet i 2014.

Store variasjoner
Det er størst arbeidsledighet i Sola, Sandnes og Stavanger der brutto arbeidsledigheten i desember er henholdsvis 4,9 prosent, 4,9 prosent og 4,7 prosent. Kommunene med lavest ledighet er Suldal, Bjerkreim og Lund med henholdsvis 0,8 prosent, 1,9 prosent og 2,0 prosent.

NAV direktør Nordahl understreker at arbeidsledigheten fremdeles er relativt høy i hele Stavangerregionen.

1,3 prosent på tiltak
I Randaberg utgjør de 75 helt arbeidsledige i desember på 2,8 prosent av arbeidsstyrken. I tillegg er 1,3 prosent av arbeidsstyrken på tiltak. Brutto arbeidsledighet i Randaberg i desember er dermed 4,1 prosent.

I Rennesøy er brutto arbeidsledighet på 3,7 prosent i desember. Det tallet inkluderer 2,4 prosent av arbeidsstyrken som er helt arbeidsledige og 1,3 prosent som er på arbeidsmarkedstiltak.

1,8 prosent av arbeidsstyrken i Kvitsøy var registrert som helt arbeidsledige i desember. NAV har ikke oppgitt tall for hvor mange arbeidssøkere i Kvitsøy som er på tiltak.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...