Arbeiderpartiet samler seg i Nye Stavanger

Roy Adsen (t.v.) og Ottar Sandanger leder nå arbeiderlag i henholdsvis Rennesøy og Finnøy. Lørdag ble de to lagene ønsket hjertelig velkommen med i Stavanger Ap ved avtroppende leder Jone Laursen (i midten). Frode Berge ble valgt til ny leder i Stavanger Ap. Foto: Sigbjørn Berentsen.

Finnøy Ap og Rennesøy Ap er historie. Siste lørdag ble de applaudert inn i Stavanger Ap.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 14.02.2018 kl 07:45

Det skjedde på Stavanger Ap sitt ordinære årsmøte i et relativt fullsatt Folkets Hus i Stavanger lørdag 10. februar.

Å ta inn Rennesøy Ap og Finnøy Ap i Stavanger Ap var punkt fire på dagsorden.

Roy Adsen er blitt leder i det som nå heter Rennesøy Arbeiderlag, som er en del av Stavanger Arbeiderparti. Foto: Sigbjørn Berentsen.

– Vi hadde årsmøte i Rennesøy Ap i går (fredag 9. februar) og jeg rakk aldri å bli valgt som leder fordi foreningen ble lagt ned. I stedet er Rennesøy Arbeiderlag etablert, som jeg nå er leder for, sa Roy Adsen, som husker samhold og sosiale aktiviteter i arbeiderlaget på sitt hjemsted som ung.

– Nå ser vi fram til å jobbe videre med Stavanger Ap, sa han og minnet om at partiet ikke må glemme arbeiderlagene.

Ottar Sandanger var leder for Finnøy Ap inntil torsdag for en uke siden. Som stolt representant i 30 år i partilaget, som ble stiftet av Gunnar Berge, mener han nå det er riktig at en nå får et Arbeiderparti som dekker et større område.

– Vi beklager at Randaberg, Sola og flere ikke ble med oss i en stor regionkommune, men Finnøy, Rennesøy og Stavanger ser vi på som en god begynnelse, sa Sandanger. Han la til:

– Det er ingen grunn til at kommunene på Nord-Jæren skal konkurrere mot hverandre. Vi har tro på dette og ønsker oss lykke til.

Det var mye folk til stede under Stavanger Arbeiderparti sitt årsmøte i Folkets Hus i Stavanger lørdag 10. februar. Foto: Sigbjørn Berentsen.

Politisk verksted

Verken Finnøy Ap eller Rennesøy Ap har veldig mange medlemmer. Men de blir nå med i et partilag som har nær innpå 1000 medlemmer. På årsmøtet sist lørdag var godt oppmøte på årsmøtet, som var et politisk verksted med engasjert debatt hvor mange deltok.

Stortingsrepresentant Terje Aasland fra Telemark innledet årsmøtet og snakket om Arbeiderpartiets verdier, som er frihet, muligheter og trygghet for alle, at det oppnås best i fellesskap.

– Vi har 40.000 tillitsvalgte ute på arbeidsplassene, sa Aasland og oppfordrer disse til å snakke litt positivt om Ap hver dag.

Han fikk støtte fra forsamlingen i å framsnakke det faglig politiske samarbeidet, som Ap mener er under press av Høyre/Frp/Venstre-regjeringen, som ikke gjør noe for at arbeidstakere skal organisere seg.

Kari Nessa Nordtun er gruppeleder for Arbeiderpartiet i Stavanger bystyre. Foto: Sigbjørn Berentsen.

Årsmøtet var preget av at Ap har begynt på den lange valgkampen mot kommunevalget høsten 2019, og Aasland mente at kommuneøkonomi må bli et sentralt tema framover. Han begrunnet det med at «regjeringen har brukt opp den fleksibiliteten i bruken av oljepenger på skattelettelser».

Valg

Under valg til nytt styre i Stavanger Ap ble Christoffer Thorske Johnsen fra Rennesøy valgt til styremedlem. Ottar Sandanger fra Finnøy ble 1. vara til styret.

Fredag 9. februar ble, som nevnt, Rennesøy Arbeiderlag etablert. Slik er styret.
Leder: Roy Adsen
Styremedlemmer: Aadne Aasheim Andersen, Lise Fridholm, Christoffer Thorske Johnsen, Bente Tysdal Jørgensen
Varamedlemmer: Bjarte Finnesand og Karin Imsland
Revisorar Øystein Haugvaldstad, Johannes Skaar.

– Høyre tar Ap-velgere

Kari Nessa Nordtun i Stavanger Ap har uttalt at Høyre er styringstrøtte etter mange år ved makten i Stavanger kommune.

Gruppeleder for Høyre i Stavanger bystyre, John Peter Hernes, avviser dette.

John Peter Hernes er gruppeleder for Høyre i Stavanger bystyre. Foto: Stavanger Høyre

– Meningsmålingene viser at Høyre tar velgere fra Ap. Stavanger Ap har i seks år gjentatt og gjentatt at Høyre er styringstrøtte. Vi er tvert i mot opptatt av den store jobben det er å omstille Stavanger til skaffe flere ben å stå på, nye næringer, nye bedrifter og nye arbeidsplasser i tillegg til olje- og gassindustrien. Den største oppgaven fremover er å skape nye godt betalte arbeidsplasser slik at folk får jobb, og slik at ungdom vil satse på vår region når de er ferdig med læretid eller studier. Det trenges ikke en ny tanke, for å øke skattene og bruke mer penger i kommunen. 

Til Terje Aasland uttalelse om at landets regjering ledet av Høyre ikke gjør noe for at arbeidstakere skal organisere seg, besvarer Hernes slik:

– Høyre mener at den nordiske modellen med tett samarbeid mellom arbeidsgivere, fagorganisasjoner og ansatte, er viktige for at vi har suksess som samfunn. Men hovedansvaret for at folk skal velge å organisere seg, må fagorganisasjonene selv ta. De må oppfattes som relevante og med i tiden. Dessverre virker det som om mange, spesielt yngre arbeidstakere ikke oppfatter for eksempel LO slik.

Siste med #KommunereformVis flere

Fylkesmannen vil ha mer kunnskap om kommunenes holdninger til kommunestruktur

Ny runde om kommunestruktur

Fylkesmannen vil ha mer kunnskap.

Fylkesmannen skal stimulere i ny runde om kommunegrenser

– Lite framtidsrettet grense

Kommunegrense Randaberg - Nye Stavanger.

– Nær folk er viktig når vi skaper en ny kommune

Sp: – Tjenester nær folk

Siste med #FinnøyVis flere

Klar for lokaloppgjør: – Det er vi som er storebror

Mastra slo Finnøy i serieåpningen:

Se kampen i reprise her

– Det blir litt av en sesong

Sesongstart for Mastra på torsdag:

– Det blir litt av en sesong

Mastra, Randaberg C, Kvitsøy og Finnøy møtes til dyst i 5. divisjon. Se trenernes tabelltips.

Kommuner får solid uttelling fra havbruksnæringen

Lønnsomt vertskap for oppdrett:

Millioner til kommunekassen

Finnøy, Rennesøy og Kvitsøy.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...