Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Andreas har pensjonistplanen klar

Andreas Polster, rådmann i Kvitsøy kommune. Foto: Sigbjørn Berentsen (arkiv).

Andreas Polster går av med pensjon etter 20 år som rådmann i Kvitsøy kommune. Nå har han kjøpt seg sin egen borg i Bergen som han skal vokte i tiden framover.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 16.03.2019 kl 10:03

Han er blant de ti rådmennene i Norge som har sittet lengst i en og samme kommune. Nå, etter snart 20 år i stillingen, er han i ferd med å avslutte epoken.

Andreas Polster, rådmann i Kvitsøy kommune, forteller at det riktige tidspunktet å tre av er nå.

– I september 2019 har jeg vært rådmann i Kvitsøy kommune i 20 år og hele fem kommunestyreperioder. Tidspunktet faller sammen med kommunevalg og muligheten min til å ta ut pensjon. Når så mange relevante “hendelser” inntreffer på akkurat samme tidspunkt var avgjørelsen enkel, forteller Andreas.

Pusser opp sin egen borg

I mai går han av med pensjon, men det betyr ikke nødvendigvis at han tilbringer hverdagen som passiv pensjonist.

– Jeg vil vurdere nye arbeidsmuligheter både i Stavanger og Bergen. Vi har kjøpt en gammel borg i Bergen, Wichneborgen. Den må tas vare på og helst utvikles. Kanskje borgen blir til et stort prosjekt. Framtiden blir spennende, understreker han.

Wichneborgen ble bygget rundt 1920 av kjøpmann og grossist Gustav Wichne. Han var en kjent kaffegrossist og produserte drops i egen dropsfabrikk, i sin tid Norges største.

I Borgen på 165 kvadratmeter finnes luksus i særklasse med blant annet ballsal og hele vegger prydet av estetiske malerier.

– Utrolig kjekke medarbeidere

Når Andreas nå ser tilbake på sin tid som rådmann, er det kun positive minner han sitter igjen med. Han har vært involvert i mange store prosjekter, men han minnes først og fremst det gode samarbeidet han har hatt med andre mennesker.

– Jeg har hatt omtrent 30 forskjellige ledere i min ledergruppe i disse 20 årene – utrolig kjekke og flinke medarbeidere. Dette gjelder også for alle andre medarbeidere i kommunen, sier Andreas.

I godt samarbeid har de stort sett oppnådd målene de i fellesskap har satt seg, sier han.

Samtidig erkjenner han at jobber som rådmann til tider har vært slitsom, men også veldig interessant.

- Som rådmann i en mindre kommune må du være operativ innen nærmest alle kommunale arbeidsfelt, samtidig er du administrerende direktør og dermed leder i en bedrift med nesten 100 ansatte. Du må forholde deg til statlige føringer, daglige føringer, innspill fra politisk miljø, Fylkesmannen, Fylkeskommunen og befolkningen, for å nevnte de viktigste, sier han og legger til:

- En slik rådmannsjobb er krevende og til dels slitsom, men også veldig interessant. Jeg har likt godt balansen mellom å være operativ og samtidig ivareta vanlige rådmannsoppgaver.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...