Åmøy kan miste to barnehager

Politikerne Dag Mossige og Rune Askeland lurte på om togbanen til ungene i Austre Åmøy gikk til Stavanger. Foto: Sigbjørn Berentsen

– Nå er risikoen stor for at Åmøy blir uten barnehage, sier Dag Mossige (Ap) og Rune Askeland (MDG).

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Mossige og Askeland er oppvekstpolitikere i Stavanger kommune. Forrige torsdag var de på Åmøy for å snakke med foreldre og ansatte i barnehagene på Austre og Vestre Åmøy.

- Barnehagen her er viktig å opprettholde for å knytte sterke bånd mellom små og store, sier Linda Harestad i FAU ved Austre Åmøy barnehage.

Foreldrenes Arbeidsutvalg (FAU) er tydelige på at en nå må begynne å se Åmøy som én enhet. Austre og Vestre Åmøy vil fra 2020 ikke lenger være delt mellom kommunene Stavanger og Rennesøy, som slår seg sammen til Nye Stavanger kommune.

Rådmannen i Stavanger vil legge ned Austre Åmøy barnehage når barnehageåret 2018 - 2019 er ferdig til sommeren. Utdanningsforbundet støtter dette.

Vestre Åmøy barnehage er like truet av nedleggelse, der rådmannen i økonomiplan 2019 er tydelig på at denne barnehagen vil bli vurdert lagt ned om det ikke blir nok elever til å fylle to avdelinger fra høsten 2019. Lite tyder på at det vil skje.

Kommunalstyret for oppvekst i Stavanger behandlet planen for bruk av barnehager 24. oktober. Flertallet ved Høyre, Frp, Krf og Pp) ville ikke vedta å legge ned Austre Åmøy nå, men se det i lys av den nye kommunen.

- Dette er en utsettelse fordi ingen vil legge ned noe når det nærmer seg valg, sier Rune Askeland (MDG).

På Austre Åmøy fikk de to politikerne forklart at det på denne halvøya er mer viktig å beholde en institusjon som barnehage enn inne i tettbebygde Stavanger.

Dag Mossige (t.v.) og Rune Askeland gir tommel opp for Bru barnehage som naturbarnehage. Foto: Sigbjørn Berentsen

- Vi trenger forutsigbarhet, sa Linda Harestad og frykter at barnehagen på Vestre Åmøy blir vedtatt lagt ned av Rennesøy kommune og at det samme skjer i Stavanger om barnehagen på Austre.

- Da har ikke noe tilbud igjen her hos oss, vi må bruke barnehage på Bru eller Skorpefjell og ingenting på fritida, sir hun.

Foreldre og ansatte fikk forståelse hos Dag Mossige og Rune Askeland, som tok i mot ny kunnskap om bygdesamfunnet.

- Det er jo ikke noe poeng å legge ned på Austre for så å flytte til Vestre, som kanskje også vil bli lagt ned. Her risikerer hele Åmøy å bli uten barnehager, sier Mossige.

- Skal vi flytte til Vestre, må vi få sikkerhet for at ikke den også blir lagt ned, sier Linda Harestad. Politikerne besøkte også barnehagene på Vestre Åmøy og Bru.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...