Ambulanse nummer elleve til Albania

Pastor Aleksander Molla (f.v.), journalist Armir Mehaj og Ove Johan Harestad fra Støtteforeningen Samaritanen med ambulansen som nå frakter pasienter til sykehuset nord i Albania. Foto: Privat

Ove Johan Harestad fra Randaberg satte 20. desember kursen for Albania med nok en brukt ambulanse.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 29.12.2017 kl 14:17

Støtteforeningen Samaritanen, som ekteparet Haldis Marie Harestad og Ove Johan Harestad jobber for, har i mange år samlet inn penger for å skaffe ambulanser til sykehus i Albania.

I fjellområdene nord i Albania er mange familier uten bil, veiene er dårlige og det finnes knapt kollektivtransport. Foto: Armir Mehaj

Bilen som like før jul ble sendt, var ambulanse nummer elleve som sendes fra Norge. Ambulansen skal brukes i ordinær sykehusdrift i en fjellandsby nord i Albania.

– Landsbyene nord i Albania er fattige, og få familier har bil. Bussene går kanskje bare én gang om dagen, og veiene er dårlige. Dersom folk blir akutt syke, hender det at de dør fordi de ikke kommer fram til sykehuset i tide. Ambulansene som Støtteforeningen Samaritanen har sendt, betyr enormt mye og redder liv, forteller pastor Aleksander Molla som er Støtteforeningen Samaritanens samarbeidspartner i Albania.

Molla var på besøk i Randaberg før jul sammen med Armir Mehaj. Mehaj er journalist i en av Albanias større tv-kanaler og skulle lage reportasje om ambulansegaven.

Ove Johan Harestad fylte nylig 60 år, og i stedet for gaver ønsket han seg støtte til Samaritanen og ambulansekjøp. Håpet er å kunne sende en tolvte ambulanse til Albania om kort tid.

I de fattige fjellområdene nord i Albania er vintrene ofte kalde. Foto: Armir Mehaj

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...