Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Alle lager sin 17. mai på de grønne øyene

Det blir travelt for Rennesøy Musikkorps 17. mai. De skal spilles i barne- og folketoget om morgenen og etterpå ved arrangementene på Sørbø, Østhusvik og Vikevåg. Bildet er tatt da de gjorde seg klar for 17. mai-toget i fjor. Foto: Sigbjørn Berentsen (arkiv).

Torsdag er 17. mai og den vil bli markert med egne arrangementer i fem bygder i Rennesøy kommune. I Vikevåg blir beste innslag i 17. mai-toget premiert med 2500 kroner.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 16.05.2018 kl 11:13

I Rennesøy er det som kjent tre skoler. Mosterøy skole har elever fra 1. til 7. trinn, likeså Vikevåg skule, og så er Rennesøy skule ungdomsskole med elever på 8. til 10. trinn.

I bygdene som skolene ligger er det 17. mai-tog, Mosterøy og Vikevåg. Barn og voksne fra Sørbø og Østhusvik slutter seg til Vikevåg for å gå i tog, de som sokner søre øyene som Vestre Åmøy, Bru, Sokn, Askje og Mosterøy går i tog på Mosterøy.

Etter at 17. mai-tog er ferdig er det gudstjenester i Vikevåg bedehus og i Askje kirke. Etter dette er åpner de arrangementene i ulike bygder.

Sørbø

Sørbø grendahus åpner boder og salg av lapskaus, pølser, is, kaker, is og brus klokka 11.30. Det blir leker for barn, og Rennesøy Musikkorps (gamlakorpset) skal spille.
Sølvi Ona Gjul, som er utdanningsdirektør i Rogaland, skal holde talen på Sørbø kl. 13.30.

I 2017 kjørte Børge Harestad i Rennesøy kommune først i toget i Vikevåg i denne brannbilen som hører til på Fjøløy Fort. Kanskje blir han å se i den også dette året? Foto: Sigbjørn Berentsen (arkiv).

Bru og Sokn

Når barn og voksne har gjort unna 17. mai-tog på Mosterøy samles bygdefolket på Sokn og Bru for å markere dagen med flaggheising kl. 11. I år blir dette ved Bru og Sokn bedehus siden renoveringen i barnehagen ikke blir ferdig før i juni.
17- maikomitéen har en utfordring med hvordan de skal løse dette med flaggheisingen, men forhåpentligvis løser det seg denne uka, i følge Jan Terje Larsen, som er medlem i 17. komitéen.
Tale for dagen holdes av Tore Harestad.
Som vanlig blir det 17. mai-tog også på Bru, og det får de til også dette året. Så vil det bli leker for store og små, kiosk og kafé i bedehuset.

Mosterøy

Barnetoget, som altså andre på de søre øyene slutter seg til, går fra Askje kirke, rundt Skorpefjell og tilbake til kirken. Etter familiegudstjeneste i Askje kirke, åpner Mastrahallen for aktiviteter barn, ungdom og voksne fra 11.30 til 14.30.
Klokka 13.30 inviteres det til Syng med oss i Mastrahuset, og varaordfører Jostein Eiane skal holde talen for dagen.

Østhusvik

I Østhusvik går de i tog i Vikevåg, og etter at familiegudstjenesten i Vikevåg bedehus åpnes dørene i et nyrenovert Østhusvik grendahus kl. 12 med salg av mat og kioskvarer. Rennesøy Musikkorps skal spille også her.
Ommund Vareberg fra Vestre Åmøy skal holde tale for dagen, Vareberg var ordfører i Rennesøy i årene 2007 - 2011.

Fra barne- og folketoget i Vikevåg 17. mai 2017, her i Håvasteinbakken. Foto: Sigbjørn Berentsen (arkiv).

Vikevåg

Programmet viser at markeringen starter med flaggheising og kransenedlegging i Østhusvik kl. 08.

Barne- og folketoget går fra rundkjøringen ovenfor Rennesøy skule, og beste innslag blir premiert med 2500 kroner.

Toget går via Håvasteinveien, Håvasteinbakken, runder Coop-en i Vikevåg sentrum og fortsetter til Rennesøy Bo og rehabiliteringssenter, hvor det blir appell.

Arrangementet starter ved Vikevåg skule kl. 11.30 med leker og tivoli, salg av mat og kioskvarer, gamlakorpset spiller, og Kirsten Øvregaard fra Austre Åmøy holder tale for dagen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...