Alle barn skal kunne lykkes i skolen

Renate Kolnes og Bjørn Kahrs i Randaberg Høyre.

Høyre satser blant flere områder på oppvekst, skole og utdanning. Som et ledd i dette er dysleksi et område som i årtider har vært forsømt i skoleverket.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

LESERBREV: Vi tror at Randabergskolen er en god skole, men i en landsomfattende kartlegging ser vi at det kun er to skoler i Hå og en skole på Bryne som har status som godkjent dysleksiskole her i Rogaland.

Randaberg Høyre har som mål at ingen skal gå ut av grunnskolen uten å ha lært å lese, skrive og regne skikkelig. Elever med utfordringer må få god og riktig hjelp tidlig i utdanningsløpet, slik at de ikke blir hengende etter. Jo lenger vi venter jo større blir gapet til klassekameratene. Randaberg Høyre vil at skolen skal være et sted for kunnskap og mestring.

Randaberg Høyre vil derfor at Grødem, Goa og Harestad skole skal være godkjent som dysleksivennlige innen 2021.

Gjennom en sertifisering fra Dysleksi Norge får skolen et godkjent-stempel på seg som forteller at de jobber godt og systematisk med lese- og skriveopplæring. Ifølge Dysleksi Norge er en dysleksivennlig skole en skole med høy kompetanse og gode rutiner for å oppdage og følge opp elever med lese- og skrivevansker. Dysleksivennlige skoler har ikke mer tid eller ressurser enn andre skoler, men de setter kunnskapen i system og skaper gode rutiner.

Forskere antar at rundt 2-5 prosent av befolkningen har en form for dysleksi. I Randaberg kommune har vi i skoleåret 2018 – 2019 totalt 1.504 elever i grunnskolen (fordelt slik; Harestad skole – 666 elever, Grødem skole 522 elever og Goa skole 316 elever. Vi kan altså anta at mellom 30 og 75 elever i kommunen sliter med lese- og skrivevansker. Da er det viktig at skolene er egnet for å ivareta de som har skrive og lesevansker på en forsvarlig og uniform måte. I Randaberg kommune bør ikke hvilken skole du går på være avgjørende for hvor raskt du blir fanget opp, eller hvor god hjelp du får. Randaberg Høyre vil derfor sørge for at det blir en koordinert satsing på alle våre 3 barne- og ungdomsskoler.

Dysleksivennlige skoler benytter seg av tilgjengelig IKT, og sørger dermed for at alle lærere har kompetanse tilpasset elever med lærevansker. Gjennom systematisk oppfølging og gode verktøy, vil vi kunne sikre bedre tilpasset undervisning både for elevene som trenger ekstra oppfølging og for de som trenger en ekstra utfordring. En dysleksivennlig skole er en god skole for alle elever.

Randaberg Høyre har ferdigstilt vårt 4 års valgprogram, og dette er ett av de satsingsområdene vi ønsker å styrke. Møt oss på Vårmarken lørdag 27 april, og utfordre oss gjerne på både dette og andre områder.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...