Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Alfhild Mehammer gir seg i Fem Høns

Alfhild Mehammer (67) har drevet Fem Høns i Randaberg i 25 år. 1. juli er det slutt og hun har tenkt å bruke mer tid på sin tilværelse som pensjonist. Foto: Arkiv

Alfhild Mehammer har hatt mange kjekke år som butikkinnehaver i Randaberg sentrum. Men nå er det snart slutt.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Jeg blir pensjonist, svarer hun på spørsmål om årsaken til at hun gir seg. Derfor har hun solgt Fem Høns-butikken i Randaberg sentrum etter å ha drevet innen samme konsept i 25 år.

- Jeg har en butikk igjen på Stord, og en frisørsalong hjemme, sier hun og gir alle inntrykk av at hun ikke vil legge alt arbeid på hylla enda.

Jungeltelegraf

I et par måneder har Alfhilds avslutningsprosess pågått. To damer har kjøpt butikken hennes i sentrum av den grønne landsbyen og skal føre den videre. Det er Alfhild glad for, også at det ser ut til at de fire-fem ansatte skal følge med over til de nye eierne.

- Hvordan er det å slutte?

- Veldig rart, svarer hun og legger til at det er både uvirkelig og litt trist. Hun har vært gjennom mye på alle disse årene, men før eller siden vil den tiden komme.

- Hvordan fant du de som skal overta?

Alfhild takker alle glade og kjekke kunder om hun har møtt i butikken gjennom alle disse årene. Foto: Arkiv

- Det har blitt til via jungeltelegrafen, smiler hun, som har fylt 67 år og trer hun inn i pensjonistenes rekker. Men så er det enda noe tid før hun slipper butikken helt. nye eiere, som har kjøpt både butikken og bygget i Jon Torbergssonsvei, skal ikke overta før 1. juli.

- Så du selger og drar rett på ferie da?

- Faktisk er jeg på ferie allerede på den tida, I Kroatia, en ferie som ble bestemt for en tid siden, men det er flinke folk igjen her hjemme sånn at avslutningen går nok fint, forteller hun og smiler litt igjen.

Bruke tid på barnebarn

I 25 år har Alfhild fra sin Fem Høns midt i Randaberg sentrum solgt mange pynteting til husstander.

- Vi har nok fylt noen hus på Randaberg med pynteting, ler hun og legger til at det har vært mange kjekke kunder som har fulgt butikken gjennom disse årene, både som kunder i butikken og som deltakere på diverse arrangementer som blant annet borddekning.

- Så har jeg tre barnebarn, som bor her på Randaberg, og de akter jeg å følge litt mer opp, det blir kjekt. Det er nok på tide å slippe de unge til også etter alle disse flotte årene jeg har hatt, sier hun med tanke på butikken, som hun egentlig forlater uten betenkeligheter selv om det er vemodig.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...