Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Støre og APs valgkampturné på gjennomreise

Vil ha flere nye ferger: Selv om følget var på gjennomreise ble det tid til en omvisning ombord. Bygging av nye ferjer er en viktig del av næringspolitikken som Støres parti går til valg på. Foto: Andreas Ramsay Thorsen

Ombord ferja fra Arsvågen til Mortavika i ettermiddag var det én passasjer som var over gjennomsnittet interessert i ferjesamband og båtbygging. Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre er på reise langs Vestlandskysten i en opptakt til høstens valgkamp, og fikk omvisning av kapteinen.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 30.07.2017 kl 18:10

På søndag startet Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet valgkampen i Bergen. Ferden skal gå ned langs Vestlandet og videre til Sørlandet. I dag var følget på vei til Stavanger, og på ferjeoverfarten fra Arsvågen til Mortavika tok partilederen anledningen til å lære mer om ferjene som betjener regionen.

Nye ferjer for arbeidsplasser og miljø

Om noen år vil riktignok forbindelsen mellom Nord-Jæren og Haugalandet bli landfast, men enn så lenge er det ferjer som gjelder. Og langs kysten generelt vil de fortsette å spille en viktig rolle.

Ferjene på Boknafjordsambandet er moderne gassferjer, og MF «Boknafjord», bygget i 2011 er den nyeste og største av dem. Derfor var Støre interessert i å få tatt den i nærmere øyesyn:

– Vi ønsker å skyve frem utskiftingen av ferjeflåten i Norge. Foruten det miljømessige vil en slik satsning kunne ha stor betydning for norske verft og sysselsettingen i regioner berørt av nedgangen i oljen. Moderne teknologi som el-ferjer og hybridferjer vil hjelpe å få ned utslipp, men også bidra til innovasjon ved norske verft.

Kapteinen på MF «Boknafjord» mener at vår ferjestrekning er for værhard til at el-ferjer ville kunne betjene den, men er positiv til hybridløsninger.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...