Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Linda Olava kom i mål!

Tråkketriumf: Eiffeltårnet kunne hun nok se lenger unna, men Triumfbuen i Paris var også et håndfast bevis på at Linda Olava Edland var i mål etter 130 mil på sykkelsetet. Foto: Privat

Det er et par uker siden hun kom i mål, men hun brukte mange måneder på å gjøre seg klar til start. Linda Olava Edland fra Kvitsøy syklet fra Oslo til Paris som et medlem av Team Rynkeby, til inntekt for Barnekreftforeningen. Vel overstått, frister det til gjentakelse.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 09.08.2017 kl 14:09

Da Bygdebladet intervjuet Linda Olava Edland for en måned siden var hun spent og kanskje en smule nervøs. Med 230 av 250 anbefalte treningsmil under beltet var hun allikevel klar for tur.

Knall og fall rett før avreise

Da Edland hadde tilbakelagt totalt 240 mil og skulle til å ta fatt på de siste 10, gikk det galt. Mer eller mindre på trynet, faktisk! Heldigvis var ikke fallet på treningsturen verre enn at hun fortsatt var i form til å sette kursen mot Paris.

Lange dager på sykkelsetet

– Reisen startet i Oslo, der vi hadde en sykkeltur innom Rikshospitalet og alle fem norske Team Rynkeby-lagene møttes. Det var rørende og bli tatt i mot på sykehuset. Vi fikk møte representanter fra barnekreftforeningen og barn som var rammet av kreft. Vi fikk virkelig inntrykk av hvor viktig saken vi sykler og jobber for er, forklarer Edland.

Motivasjonen kom tydeligvis godt med, for det krever litt å komme seg frem:

– Det var tidlig opp hver morgen. Klokken 07:30 sto laget stilt opp og klar for dagens etappe. 12 timer lange dager, med 8-10 timers sykling hver dag i en uke. Alt fra 17-24 mil. Turen til Paris gikk overaskende bra, oppsummerer hun.

Været var variabelt, men akkurat dét er ikke noe nytt for en vestlending:

– Vi hadde alt fra strålende sol til øsende, pøsende regn. Men med et lag som består av så mange fantastiske og positive mennesker gjør at turen blir kjekk uansett forhold, sier Edland

Sterke historier

Det var ikke bare bare vær og motbakker som kunne by på utfordring:

– Flere av dem som er med på Team Rynkeby har opplevd kreft blant barn, enten i familien eller blant nære venner. Det har under turen blitt delt sterke historier. Slike historier motiverer veldig og ikke minst understreker de hvor viktig denne saken er, forteller Edland.

Barn hjelper barn

Da Linda Olava i fjor høst fikk vite at hun var kommet med på Team Rynkeby Bergen fant de tre Kvitsøyguttene Lukas, Ingvar og Mats ut at de ville hjelpe laget med å samle inn penger til Barnekreftforeningen.

– For en innsats! De har brukt mye av fritiden sin på å selge armbånd, ting de har laget og ting de har vokst fra for å samle inn penger til kreftsyke barn. De klarte til slutt å samle inn hele 6.000 kroner. Knallbra innsats av guttene – jeg er kjempestolt! skryter Edland.

Frister til gjentakelse

Lederen for Team Rynkeby Norge, Lars-Espen Hansen, vil ikke ut med totalen for de norske teamene ennå. Den skal offentliggjøres med brask og bram i slutten av september. Men utifra hvor blid han høres ut på telefonen, vil det ikke overraske om de overgår fjorårets 5,7 millioner kroner.

Edlands støtte kan de iallfall regne med også videre:

– Å få muligheten til å være med på Team Rynkeby har vært en opplevelse. Her har jeg fått minner for livet og det frister til gjentakelse. Jeg sier ikke nei om jeg skulle være så heldig å få sjansen å få være med en gang til! Å kunne støtte og jobbe for Barnekreftforeningen er fantastisk, ikke minst er det utrolig viktig å få kunne bidra slik at forskningen og arbeid rundt denne sykdommen kommer stadig lengre og at flere som blir rammet faktisk blir friske, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...