73 år med fotballglede - og kampen om å være best internt

Foto: Kathrine Knutsen

Opprykk to sesonger på rad. Klar for 5. divisjon. På vei ut i kretsmesterskap. Dette er et jubelår for Kvitsøy IL sitt a-lag.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 26.10.2018 kl 14:45

1945: Kvitsøy IL blir en realitet.

Slutten av 40-tallet/ begynnelsen av på 50-tallet:

Foto: Privat

– Dette tror vi er et av de aller første lagbildene til Kvitsøy IL. Mange av navnene på lagoppstillingen figurerer i de aller første kampene til KIL, sier Pedersen.
Lagoppstillingen lyder som følger: Peder Nordbø, Andreas Ramsland, Johannes Ramsland, Thor Nøstvold, Sverre Reinertsen, Peder E. Haaland, Egil Ramsland, Karsten Haaland. Foran: Magnus Nordbø, Berdines Austbø, Tor J. Meling.

1956: Flest mål i en sesong (så langt).

Leif Pedersen sesongen 1956 - 21 mål!

1956: Flest mål i en kamp.

Leif Pedersen - 8 mål.

- Antall scoret mål for KIL. Etter de skriftlige opplysninger som foreligger A-lag og ungdomslag, leser Pedersen opp.

1962: Kvitsøy blir Øyamestere!

- Hvor stor bragd var det, da?! ler Lars Kåre Pedersen.

- Men jeg vet far var med på det laget, og at de fikk pokal og greier.

- Lagene som var med var Buøy B, som visstnok var veldig gode på den tiden, Rennesøy, Øyane, Mosterøy, som sikkert også var veldig gode, og Engøy, leser Lars Kåre Pedersen dresskledd opp av ene protokollboken.

1970: Største seier

KIL - Finnøy 31/5 - 13-0.

- Denne leste jeg opp til finnøygutta da det slo oss i siste seriekamp og ble invitert med på kake og kaffe etterpå. Så de skulle ha noe å tenke på på veien hjem igjen, ler Pedersen.

1976: Største tap

KIL - Brusand 28/11 - 1-18.

1980: Flest mål i en sesong (så langt).

Erik Haaland sesongen 1980 - 27 mål.

1981: Vant 7. divisjon og spilte kretsmesterskap (som de tapte)

- Kamp om kretsmesterskapet i 7. divisjon på Moi 04/10. Hovsherad - Kvitsøy 3-2, leser Pedersen opp og henviser til pen løkkeskrift.

Det var for anledningen også notert opp lagoppstilling denne dagen, og den lyder som følger: Ingve Waage, Bernhard Høie, Geir Hinna, Brigt Helgeland, Steinar Haaland, Anders Eriksen, Oddbjørn Nordbø, Kjell Marthinussen, Ingve Ramsland, Erik Haaland, Kjell Sverre Pedersen.

Innbyttere: Gunnar Haaland, Martin Meling.

Målscorere: Kjell Marthinussen, Ingve Ramsland.

1981: Spilte i Rogalandscupen

Foto: Privat

– Det var skikkelig, skikkelig stort. Da fikk du spille på gamle Stavanger Stadion. Det var også stort å spille mot Vidar, som lå flere divisjoner over Kvitsøy. Jeg husker jeg var og så den kampen, sammen med en hel hau andre fra Kvitsøy. I og med at Kvitsøy lå så mange divisjoner under, fikk de flere straffer før start. De scoret to, og fikk i tillegg et spillermål denne kampen. Kvitsøy ledet en liten stund, men tapte til slutt 8-3.

– 1981 var en veldig god sesong for Kvitsøy. De vant divisjonen sin og kom til KM-finale. Men tapte. Derfor blir det vel vår oppgave å hente denne seieren hjem nå da, ler Pedersen.
Laget måtte ta den tunge veien ned i 7. divisjon året etter.

Midt på 80-tallet en gang: På vei ut til kamp på Rossøy.

Foto: Privat

– Vi måtte i båt hver gang vi skulle spille kamp. Både spillerne og publikum. Det var absolutt ingen HMS, båtene var stappfulle med folk og ingen hadde redningsvest. Haha. Og motstanderne - det var mer enn en gang de var helt sjokkert da de kom ut hit. Jeg husker vi lo godt av det. Vi var ute på dugnad i forkant av kampene og plukket bort sauedritt. De beitet nemlig ned banen. Og byguttene ville ikke spille og skitne til fotballskoene sine med sauedritt. Jeg har hatt den samtalene med folk som spilte der ute mange ganger etterpå i voksen alder. Da sitter latteren løst!

– En annen del av dugnaden var å skaffe sagspon fra trevaren før hver kamp slik vi kunne markere banen. Eller sitte i robåt og hente fotballer som ble sparket på sjøen. Bak det ene målet var det nemlig bare ti meter til sjøen. Vi hadde flere fotballer, men ble alle sparket vekk ble det alltid «naturlig stopp i spillet».

1987: Unge lovende Lars Kåre Pedersen debuterte på a-laget.

– Jeg husker vi fikk dispensasjon til å bruke denne banen denne sesongen fordi vi hadde ny bane på gang, ler 47-råingen.

1988: Fikk ny bane på «Søylevågen»

Foto: Privat

– Her var det mildt sagt en utfordring med å legge en bane med tanke på vannet. En god del arbeid og dugnad måtte til, sier Pedersen.

Foto: Privat

– Vi håper på det samme entusiasme nå når kommunen har vedtatt og oppgradere anlegget.

1989: Flest mål i en sesong (så langt).

Inge Jan Meling sesongen 1989 - 40 mål, hvorav 32 var seriemål.

1999: Flest mål i en sesong.

Jarle Holgersen sesongen 1999 - 41 mål, hvorav 40 var seriemål.

2006: Opprykk til 6. divisjon.

- Laget rykket opp i 2006, men mistet noen spillere til året etter. Klarte å fullføre sesongen etter, men måtte kaste inn håndkledet og etablere 7er lag etterpå.

2015: Stilte lag for «gøy»

Foto: Privat

– Vi hadde lenge et G16-lag, et 7er lag og oss eldre i M39. Siden vi ikke er så mange her ute, trente vi ofte i lag. På en av disse treningene kom ideen om å melde på et 11er lag med denne gjengen. Vi meldte på et lag i Rogalandscupen/OBOS-cupen, og slo ut Sørmarka i første runde. Da vi også vant den neste kampen mot Eiger, 4-3, dannet dette et grunnlag for at vi fikk tro på at vi kunne stille med 11lag igjen i serien. Vi røyk for øvrig ut i runden etter, borte mot Buøy, men «gnisten» var tent!

2016: G16 + 7-lag + M39 = SANT

- Vi meldte oss på i serien, men gjorde det ikke noe bra. Jeg husker at vi lå nederst før siste kamp og noe av spillerne sa at de ga seg om vi ikke vant den. De ville slett ikke spille på det dårligste laget i Rogaland. Haha. Men vi vant, og ble ant dårligst på målforskjell, sier Pedersen.

2017: Opprykk til 6. divisjon

Kvitsøy gjorde en god sesong, og klarte så vidt ikke opprykk. Kretsen kom imidlertid med en hyggelig «julepresang» over telefon og sa de kunne rykke opp til 6. divisjon likevel på grunn av at gruppene skulle gå opp.

2018: Opprykk til 5. divisjon

Foto: Kathrine Knutsen

Kvitsøy leverer en kanonsesong, og sikrer seg opprykket flere runder før sesongen er slutt.
Når de i tillegg sikrer seg seier mot Brodd 3 fredag 12. oktober, er førsteplassen sikret en runde før serieslutt, og sender gutta rett inn i kretsmesterskap.

Foto: Privat

– Og det skal vi vinne, og være de første som klarer den bragden i klubben. Dette henger høyt - da er det nemlig ikke noe tvil lenger om hvilket Kvitsøy-lag som har vært best gjennom tidene, gliser Pedersen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...