Mobilbruk i skoletida er tema ved Rennesøy skule

Kamilla Dreiem Kvamme går i 10. klasse på Rennesøy skule. Hun merket strenge regler på skolen for mobilbruk da hun begynte på ungdomsstrinnet for et par år siden. Foto: Sigbjørn Berentsen

Nye løsninger for at elever skal unngå å bruke mobiltelefonen også i friminutter er på trappene ved Rennesøy skule.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Navn: Kamilla D. Kvamme
Alder: 15 år
Bosted: Vestre Åmøy/sokn

- Er det strenge regler for bruk av mobiltelefon på skolen?
- Jeg merket det mest da jeg begynte i åttende klasse, at lærere var strenge på bruk. De sa mer fra om at det kunne straffe seg, som at for eksempel foreldre vil få melding om det, sier Kamilla.

- Fungerer dette?
- Mobilen skal ikke være i bruk i timer eller i friminutter, og det har ikke jeg opplevd som vanskelig. Så er det alltid noen som bruker mobilen likevel, og mest er det snapchat det går i da.

- Bruker du mobilen i friminutter, og til hva?
- Ja, av og til, men mest for spill.

Beslaglegger daglig
Erik Nielsen er rektor ved Rennesøy skule. Ordensreglementet ved skolen forteller at elevers mobiltelefon skal være avskrudd i skoletida.

- Men vi samler dem ikke inn, sier han og innser at ungdommene ikke er mindre avhengig av mobilen sin enn det voksne er.

- Nærmest daglig beslaglegger vi mobiler på grunn av bruk i friminutter, sier rektoren.

Trenger felles regler
I Stavanger har det nylig pågått en politisk diskusjon om mobilbruk i skolen. Dag Mossige (Ap) er skuffet fordi hans forslag om at skolen som hovedregel skal være mobilfri sone ble nedstemt.

- Jeg er skuffet fordi det er åpenbart at flere trenger en slik regel å forholde seg til sånn at det blir likt ved alle skolene, sier han til Bygdebladet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...