Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

10 passasjerer bøtelagt for ikke å bruke bilbelte i buss

Kontrollstasjonen på Sokn i Rennesøy kommune. Her og ved Sola flyplass gjennomførte Statens vegvesen sødang 7. oktober kontroll med bruk av bilbelte i buss og lastebiler/vogntog. 10 busspassasjerer fikk gebyr for ikke å bruke bilbelte. Foto: Sigbjørn Berentsen (arkiv).

Søndag gjennomførte Statens vegvesen kontroll med bruk av bilbelte i buss, både ved Sola flyplass og på Sokn kontrollstasjon. Resultatet viser at det er en del å gå på ved bruk av bilbelte i buss.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

– Vi hadde spesielt fokus på Flybussen og Kystbussen, forteller kontrollørene i rapporten sin.

Det ble skrevet ut 10 gebyr for ikke å bruke bilbelte i buss den aktuelle søndag, 7. oktober.

Mens sjåfører på busser og vogntog var flinke til å bruke bilbelte, er holdningen til sikre seg i bussen ikke så god blant passasjerer.

Det ble ikke gitt gebyrer til sjåfører, men hele 10 passasjerer fikk gebyr for ikke å bruke bilbelte. 1p passasjerer av totalt 93.

Åtte busser og 56 lastebiler/vogntog ble kontrollert i tidsrommet 07.00 - 14.00 på Sokn og ved Sola flyplass.

Statens vegvesen minner om sin oppgave, som er å legge til rette for at ferdsel på vei kan skje i et effektivt veisystem uten at trafikanter mister livet eller blir hardt skadet. Kontroll på vei er viktig for at alle trafikanter skal komme trygt fram sammen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...